dimarts, 23 d’agost del 2011

EL PLA D’URGELL CELEBRA LES SEGONES JORNADES D’ESTUDIS DE LA COMARCA

Obert el període de recollida de comunicacions per a participar a les jornadeS, que enguany se celebraran a Miralcamp.
El Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà, juntament amb el Consell Comarcal del Pla d’Urgell i l’Ajuntament de Miralcamp, ja està preparant les Segones Jornades d’Estudis sobre la comarca, que se celebraran el proper dissabte 26 de novembre a Miralcamp. La trobada, biennal, té un caràcter científic i cultural i té com a objectiu recollir, exposar i presentar els resultats de tota la recerca que es produeix amb el Pla d’Urgell com a protagonista. Aquesta segona cita pretén consolidar les Jornades d’Estudis com a punt d’encontre d’investigadors i estudiosos. L’anterior edició, celebrada a Golmés el 14 de novembre de 2009, va ser tot un èxit, tant de participació com de públic, i l’organització espera repetir i ampliar l’èxit anterior.
D'esquerra a dreta: Soldevila (Mascançà), Fabregat (Consell Comarcal), Claramunt (ajuntament de Miralcamp) i Camps (Mascançà) a la seu del Consell Comarcal del Pla d'Urgell. Foto: Núria Boté.

Des del 15 d’agost i fins al 15 d’octubre s’ha iniciat el període de recollida de comunicacions de qualsevol especialitat científica que tingui la comarca com a fita de recerca per tal que la comissió organitzadora les valori i pugui preparar el programa de les Segones Jornades. Les propostes s’hauran d’enviar per correu electrònic al Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà (mascansa.crpu@gmail.com).

Els resultats de les Primeres Jornades d’Estudis van donar lloc al primer número de Mascançà. Revista d’Estudis del Pla d’Urgell, una publicació anual que ha tingut un notable èxit i que s’ha presentat arreu de la comarca. Actualment, l’entitat està treballant en el número 2, que es publicarà pròximament; alhora, els organitzadors esperen que de les Segones Jornades sorgeixi el tercer número de la revista, tot un repte per a una entitat tan petita però que persegueix la voluntat de situar el Pla d’Urgell a l’alçada d’altres comarques que tenen grups de recerca actius.

Podeu escoltar els àudios de la roda de premsa:


Més informació:
CENTRE DE RECERQUES DEL PLA D’URGELL MASCANÇÀ
c/ Tossal Blanc, s/n – Urbanització Torre Pintó –
25230 Mollerussa (seu de l’Arxiu Comarcal)
mascansa.crpu@gmail.com
www.facebook.com/mascansa
http://mascansa.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada