divendres, 9 de setembre del 2011

MASCANÇÀ A FAVOR DE L'ESCOLA EN CATALÀ

Mascançà s'ha adherit a la plataforma Som Escola que reclama l'escolarització en català a Catalunya. Des de Mascançà entenem que el català és una eina de comunicació i és única al món, ja que només és en aquest racó de món on es parla. En pro de la diversitat lingüística mundial cal defensar la nostra llengua i la millor manera de fer-ho és començar ensenyant-la i practicant-la des de l'escola.

Les darreres dècades el nostre país ha viscut diverses onades migratòries, algunes en contextos d'absoluta falta de llibertats, cosa que no ha permès que poguéssim compartir amb els nouvinguts un dels nostres tresors més importants, la llengua. Així doncs, pensem que la millor manera d'allargar la mà als nouvinguts és oferint-los la possibilitat d'aprendre la nostra llengua perquè es puguin desenvolupar amb normalitat al nostre país, perquè ens ajudin a protegir-la i passin a ser un més d'aquesta "casa" que és el país, patrimoni de tots els que hi viuen.

La nostra entitat entén que els darrers esdeveniments polítics i judicials van en contra de la possibilitat que els més petits puguin aprendre la llengua del territori on han nascut i/o crescut. És per aquest motiu que hem decidit adherir-nos al manifest de Som Escola.

Mascançà seguirà treballant per normalitzar i consolidar el català com a llengua de ciència i ho farà des del seu espai de treball, el Pla d'Urgell. Des d'aquesta comarca convidem a persones, entitats, centres i ajuntaments perquè es sumin a aquesta onada a favor del català a l'escola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada