dijous, 12 de gener del 2012

28 DE GENER DE 2012: JORNADES SOBRE EL PATRIMONI DE MEMÒRIA HISTÒRICA A PALAU D'ANGLESOLA

El Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà organitza conjuntament amb el Centre d'Estudis de les Garrigues les primeres Jornades sobre Patrimoni de Memòria Històrica. Les jornades es celebraran en dos disssabtes, el primer serà el 28 de gener de 2012 a Palau d'Anglesola i el segon el 4 de febrer a la Granadella. La jornada de Palau d'Anglesola serà al local sociocultural (darrere l'església i l'ajuntament) a les 17 hores i hi haurà una pausa cafè entre mig.

Les dues jornades estan distribuïdes en dos blocs, el primer donarà una visió de caràcter global d'àmbit català i el segon es centrarà en els treballs d'àmbit local i comarcal.

Els ponents forans que hi intervindran seran Josep Calvet (Memorial Democràtic), Jordi Oliva (Centre d'Història Contemporània de Catalunya), Juli Cuéllar (Centre d'Estudis Històrics Internacionals de la Universitat de Barcelona) i Queralt Solé (Universitat Autònoma de Barcelona).

Els ponents de la comarca del Pla d'Urgell que han realitzat tasques de recuperació de la memòria històrica a la comarca i que participaran a la jornada seran Odile Carabantes i Noèlia Sans, Laia Soldevila, Pol Galitó, Sebastià Garralón i Jordi Soldevila. Els de les Garrigues seran Miquel Andreu, Adelina Freixinet, Josep M. Navàs, Jordi Satorra, Isidre Pinyol i Josep Rubió.

Programa
La jornada té com a objectius principals posar en comú tot la feina feta a les dues comarques dins el conjunt de Catalunya, destacar la feina feta fins ara al Pla d'Urgell i a les Garrigues i evidencià la feina que encara queda per fer en matèria de recuperació de la memòria històrica.

Les jornades compten amb el suport dels ajuntaments del Palau d'Anglesola i la Granadella, l'Institut Ramon Muntaner i els Consells Comarcals del Pla d'Urgell i les Garrigues.

Aquest és el primer cop que els dos centres d'estudis treballen conjuntament, esperem tornar-ho a fer ben aviat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada