divendres, 17 de febrer del 2012

EL PLA D'URGELL VA COMPTAR AMB GRUPS ANARQUISTES AL LLARG DE LA HISTÒRIA

La darrera experiència anarquista viscuda al Pla d'Urgell es situa al voltant de l'okupació d'una casilla del Canal, coneguda com a Casa Okupada Tercera Sèquia a finals de la primera dècada del segle XXI. L'anarquisme al Pla d'Urgell té els seus orígens a mitjans del segle XIX entre les societats obreres que es van organitzar durant el Sexenni Democràtic (1868-1874) a les comarques de Ponent. Així ho van exposar els autors de Memòria Llibertària a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa on es presentava l'obra. Javi López i Jordi Soldevila ha realitzat una recerca que ha donat com a fruit el llibre que es presentava i l'exposició que l'acompanyava també a la Biblioteca.
Moment de la presentació. Foto: Miquel Bresolí - Vilaweb Mollerussa
Els autors afirmen que aquesta és una primera aproximació i que hi ha molta informació pendent de treure a la llum encara, tot i això el llibre supera les 250 pàgines.
L'obra s'està presentant a diferents poblacions de les comarques de Ponent, a hores d'ara s'ha presentat a Cervera, Tàrrega, les Borges, Lleida i Mollerussa.

Notícia a Vilaweb Mollerussa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada