diumenge, 24 de juny del 2012

L'ESCRIPTOR CARLES PORTA A MIRALCAMP

L'escriptor pladurgellenc Carles Porta va ser el passat 15 de juny de 2012 a la sala d'actes de l'ajuntament de Miralcamp, convidat pel Club de Lectura i com a cloenda de les jornades culturals de Miralcamp. Porta va realitzar un col·loqui sobre el seu darrer llibre, Fago. Com ja és també costum a Miralcamp la sala era gairebé plena. L'acte el presentaren l'alcalde, Melcior Claramunt, que va fer un repàs de la trajectòria professional del novel·lista; Magí Prat, regidor de Cultura, que va valorar molt positivament els quatre anys d'existència del club de lectura local i acabà la presentació, Josep Camps, director de la revista Mascançà, amb un repàs de l'obra literària de Porta en què en remarcà la seva importància creixent en el panorama de les lletres ponentines i catalanes.
Magí Prats (regidor Cultura), Melcior Claramunt (alcalde), Carles Porta (escriptor) i Josep Camps (Club de Lectura i Mascançà). Foto: ajuntament de Miralcamp. Foto: Bernat Huguet.

Carles Porta optà per donar a la trobada la forma de col·loqui. Una hora i mitja després, set o vuit preguntes després, tots vam sortir de l'acte amb la impressió que el temps havia volat. Carles Porta, amb la seva fluïdesa i naturalitat habitual, va anar desgranant sucosíssimes anècdotes sorgides al voltant de la història criminal de Fago. Vam poder ser testimonis d'una carta, que ell tot just havia rebut la vigília, on un presoner l'assabentava que Santiago Mainar, declarat culpable del crim de l'alcalde de Fago, gaudia d'un excel·lent estat de salut a la presó del Dueso. No va ser l'única. Va acabar l'acte fent una reivindicació de la dona lluitadora sense l'esforç discret i molt sovint anònim de la qual la vida seria molt més difícil. Evidentment la reivindicació és fruit de l'admiració que al llarg d'aquests darrers anys Carles Porta ha anat sentint per Marisa Mainar, germana del presidiari i autèntica protagonista de Fago.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada