dissabte, 14 de juliol del 2012

ES PRESENTA A VALLVERD MASCANÇÀ

Organitzat per l'entitat Collverd, conjuntament amb Mascançà, aquest divendres 13 de juliol a la casa de la vila de Vallverd d'Urgell s'ha presentat el segon número de Mascançà. Presentat per Toni Costa, Jordi Soldevila ha explicat que és el Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà, ha exposat els projectes de futur de l'entitat i ha convidat a participar al públic a participar-hi.

El públic escoltant atentament les explicacions d'Esteve Mestre. Foto: Mascançà.
 
Esteve Mestre parlà sobre la Guerra de Successió al Pla d'Urgell (1705-1714). L'historiador linyolenc va esbossar les línies generals dels esdeveniments per després centrar-se en com es va viure la guerra al Pla d'Urgell. Una evolució que va resseguir els 9 anys de guerra. Mestre enfoca la seua tesi a partir de la població civil, una explicació que ha anat ampliant i que ahir va introduir algunes novetats sobre els efectes posteriors de la guerra a la comarca. En el seu particular estil, Esteve Mestre va arrencar diverses rialles al públic que al final va participar amb algunes preguntes.

Esteve Mestre i Jordi Soldevila iniciant l'acte. Foto: Mascançà.


L'estada a la població va deixar bon regust als mascançanencs que esperen poder-hi tornar a presentar el tercer número de la revista el proper any i a fer-hi altres col·laboracions. El públic va estar molt atent i prou nombrós i participatiu. Poble petit...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada