dijous, 3 d’abril del 2014

CALL FOR PAPERS PER A LES V JORNADES D'ESTUDIS SOBRE EL PLA D'URGELL 2014

Dimarts 1 d'abril de 2014 s'obria el període de presentació de propostes de comunicació per a les V Jornades d'Estudis sobre el Pla d’Urgell. Aquest any es celebraran a Mollerussa el dissabte 18 d'octubre de 2014. La capital del Pla acollirà la cinquena edició de la trobada que té com a marc d'estudi el Pla d'Urgell des de qualsevol vessant científica. En cinc anys de Jornades, s'han presentat cinquanta comunicacions d'estudiosos locals i investigadors forans, alguns vinguts d'universitats com la de Múrcia, o d'universitats més propers com les Universitats de Barcelona i Autònoma, Oberta de Catalunya, Pompeu Fabra o la de Lleida. Les perspectives també han estat força variades, des de la història, la filologia, l'agronomia, l'arquitectura, la botànica, l'ornitologia, la geografia o l'arqueologia entre altres han passat per la tribuna d'alguna de les jornades. Mascançà fa un balanç molt positiu d'aquestes cinc edicions, considera totes les aportacions cabdals per comprendre la comarca i espera ampliar amb nous estudis en les properes edicions.

L'entitat manté la itinerància de la trobada, Mollerussa succeeix a Linyola (2013), Bellvís (2012), Miralcamp (2011) i Golmés (2009). L'edició d'enguany està coorganitzada per l'ajuntament de Mollerussa i el mateix Centre de Recerques del Pla d'Urgell. Les Jornades comptem amb el suport de la Universitat de Lleida, l'Institut Ramon Muntaner i la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana.La voluntat dels organitzadors és aplegar investigadors i investigacions sobre la comarca del Pla d'Urgell i fer-la arribar al conjunt de la població comarcal i de la comunitat científica. 
Precisament, la voluntat de difondre els continguts de les Jornades fa que les comunicacions presentades formin el cos principal de la publicació de la revista Mascançà.


Preinscripció
A partir del dia 1 d'abril i fins a l’1 de juliol de 2014 s’obre la convocatòria per presentar comunicacions per a les Jornades. Un cop presentades les propostes s’estudiarà la seva idoneïtat i es confirmarà la seva acceptació abans del 15 de juliol. 

Totes les persones interessades a participar amb una comunicació han d'omplir la butlleta que trobaran clicant a aquest ENLLAÇ, descarregar-se-la, omplir-la i enviar-la a l'adreça mascansa.crpu(a)gmail.com. La proposta de comunicació no ha de superar les 200 paraules.

Les Jornades tenen un caràcter miscel·lànic i, per tant, s'hi pot presentar qualsevol tema, tan sols s'ha de tenir en compte que el marc geogràfic és el Pla d'Urgell o qualsevol dels seus pobles. El límit d'inscrits no superarà en cap cas les 12 persones.
Publicació de comunicacions
La previsió és publicar les comunicacions presentades a les Jornades de Mollerussa al sisè  número de Mascançà. Revista d’Estudis del Pla d’Urgell.. Les comunicacions s'hauran de presentar per escrit abans del 31 de gener de 2015. Les normes de publicació les podeu trobar clicant AQUÍ

Cal recordar també que la publicació forma part de les revistes indexades i en conseqüència publicar a Mascançà es comptabilitza dins els currículums reglats per l'administració i institucions científiques (vegeu la NOTÍCIA).

Edicions anteriors
Trobareu informació de les edicions anteriors AQUÍ. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada