dijous, 2 d’octubre del 2014

EL POAL ESCENARI DE LES JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI



La localitat del Poal (Pla d’Urgell) ha congregat una quarantena de persones en motiu de la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni. L’activitat s’ha centrat en una visita guiada pel patrimoni arquitectònic i artístic del barroc de la població pladurgellenca. L’itinerari ha començat a l’església parroquial de Sant Joan Baptista, ha seguit amb la visita a Cal Castell inclosa dins les Rutes 1714 de la Generalitat de Catalunya. La casa era propietat dels germans Desvalls, militars durant la Guerra de Successió i darrers resistents a Cardona (18 de setembre de 1714). A continuació s’han visitat diverses cases del segle XVIII com Cal Puig, Cal Francès i ha acabat a la Creu de Terme on s’ha posat especial atenció en el capitell que la sosté possiblement del segles XVI o XVII.
 
Els assistents escoltant la introducció dels guies. Foto: Mascançà.


La visita ha estat seguida amb molta atenció, l’han conduït Joan Yeguas, historiador de l’art del Museu Nacional d’Art de Catalunya i president de Mascançà, Rafel Panadés impulsor de la Ruta i alcalde, Miquel Ardèvol, exalcalde i restaurador de l’església parroquial i Josep Miret, actual propietari de Cal Castell.

Davant de Cal Puig, una de les cases més rellevants al segle XVIII al Poal. Foto: Mascançà.
L’activitat ha estat organitzada pel Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà i l’ajuntament del Poal. L’acte formava part de les Jornades Europees del Patrimoni, que pretenen reivindicar el valor del patrimoni a tot el continent. Aquest 2014 hi havia organitzades 370 activitats en 237 pobles de Catalunya que es celebren durant els tres dies del cap de setmana (26, 27 i 28 de setembre). El Pla d’Urgell és el tercer cop que es fa ressò de les Jornades, l’edició anterior va organitzar-se al Palau d’Anglesola i Mollerussa i el 2012 a Linyola i Vilanova de Bellpuig.


Més informació:
Més fotografies a la pàgina de facebook de Mascançà
Vilaweb Mollerussa 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada