dimarts, 13 de setembre del 2016

BELL-LLOC SEU DE LES 5es JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI



El proper dissabte 17 de setembre a les 19 hores i davant de l’església parroquial de Bell-lloc s’iniciarà una visita guiada pel patrimoni històric i artístic local. L’acte s’inscriu en les Jornades Europees del Patrimoni que s’organitzen a escala continental amb l’objectiu de protegir, conservar i donar a conèixer el patrimoni de les diferents poblacions.

La visita comptarà amb tres guies, el professor de la Universitat de Lleida Moisés Selfa, el dinamitzador cultural i exalcalde, Josep Cau, i l’historiador de l’art Joan Yeguas. La ruta discorrerà per diferents infraestructures històriques (els rentadors, el molí, el dipòsit i la bassa), personatges locals (casa natal del pedagog Ramon Fuster i Rabés), cases pairals (Cal Fam, Cal Codina, Cal Bosch, Cal Pubill, Cal Ferrer, etc.) i artístics (església parroquial).



Aquest és el primer any que la ruta es fa a la tarda vespre. L’assistència és gratuïta i no és necessària la inscripció prèvia. També és el primer cop que les Jornades Europees del Patrimoni s’organitzen a Bell-lloc. Anteriorment, s’havien celebrat quatre edicions més a les poblacions de Linyola i Vilanova de Bellpuig (2012), Mollerussa i El Palau d’Anglesola (2013), El Poal (2014) i Torregrossa (2015) amb un notable èxit de convocatòria. Aquestes seran les 5es Jornades que s’organitzen al Pla d’Urgell i les 25es que s’organitzen a tot Europa.

El Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà coorganitza l’acte amb la regidoria de cultura de l’ajuntament de Bell-lloc. Tant des de l’ajuntament de Bell-lloc, com des de Mascançà no sols es fa una crida als bell-lloquins i bell-lloquines, sinó a tota la comarca a participar-hi, ja que és una ocasió única per conèixer el poble de la mà de bons coneixedors del patrimoni local.

Més informació:

Gencat.cat – General: http://patrimoni.gencat.cat/jep2016
Edicions anteriors: http://mascansa.blogspot.com.es/2015/10/un-centenar-de-persones-la-visita.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada