dissabte, 21 d’octubre del 2017

VILA-SANA PRESENTA EL SEU PATRIMONI A LES JORNADES DEL PATRIMONI

El passat dia 7 d'octubre una cinquantena de persones es van reunir a Vila-sana per celebrar les Jornades Europees del Patrimoni. A les 12 del migdia una seixantena llarga de persones es van trobar davant de l'església de Sant Miquel on Joan Sangrà (alcalde) i Joan Yeguas (president de Mascançà) van donar la benvinguda. 

Església paroquial dedicada a Sant Miquel, Vila-sana. Foto: J.Y.

Seguidament, la historiadora de l'art Maria Garganté va realitzar la primera vsita guiada al temps parroquial. Acte seguit, la comitiva es va traslladar fins a la Casa Vella, una de les cases més emblemàtiques de Vila-sana. Els assistents van ser rebuts pel propietari Josep Maria Pujol, que va obrir l'ermita de la Verge de la Cabeza. Del petit temple cal destacar les pintures i frescos de l'artista lleidatà Víctor Pérez Pallarés.

Públic assistent dins l'església parroquial escoltant les explicacions de Maria Garganté. Foto: Felip Palau.

Després de visitar la Casa Vella, es va acudir a Casa Utxafava, casa senyorial del segle XVIII, que avui fa les funcions de casa rural. En aquest cas, Irene Baron va ser l'encarregada d'explicar als assistents el valor patrimonial de la casa. 

Casa Vella, Vila-sana. Foto: J.Y.

Finalment, la cloenda de les jornades del patrimoni es va fer a les instal·lacions de la Novella Alta, on els assistents van poder visitar l'antiga vaqueria, la sala de cinema i l'ermita que es troba al seu interior.

Públic assistent davant de Casa Utxafava. Foto: Felip Palau.


Els organitzadors van valorar molt positivament la jornada. Aquesta activitat es troba plenament consolidada a la nostra comarca i cada any mostra als assistents el patrimoni dels difernts pobles del Pla d'Urgell.

Vista general de la finca de la Novella Alta. Foto: J.Y.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada