dilluns, 14 de maig del 2018

LES IX JORNADES, AL POAL


Les IX Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell tindran lloc al Poal el dissabte 20 d’octubre de 2018 al Poal. El Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà i l’ajuntament del Poal s’han constituït en comissió organitzadora aquest dimarts 8 de maig de 2018. 

D'esquerra a dreta, Rafel Panadés (alcalde del Poal) i Josep M. Cabau (portaveu de Mascançà) durant la roda de premsa a la seu de Mascançà a l'Arxiu Comarcal a Mollerussa. Foto: Mascançà.

El portaveu de Mascançà, Josep M. Cabau, ha assenyalat la importància d’unes jornades itinerants que permeten acostar la recerca als propis habitants de la comarca. Les vuit jornades anteriors han aplegat desenes de pladurgellencs i s’espera que es repeteixi l’èxit aquest any. També s’espera una bona afluència d’investigadores i investigadors que ja l’han passat va superar l’àmbit estatal cap a l’internacional. Per la seva banda, l’alcalde del Poal, Rafel Panadés, ha assenyalat el repte que suposa pel Poal acollir unes jornades com aquestes que any a any han anat consolidant-se com una fita al calendari comarcal.

Cabau i Panadés han presentat el cartell de les IX Jornades d’Estudis, que compta també amb el suport de l’Institut Ramon Muntaner i de la Coordinadora de Centres de Parla Catalana i la col·laboració de la Universitat de Lleida.

Obert el període de presentació de propostes de comunicacions
La constitució de la comissió organitzadora ha implicat l’obertura del període per presentar propostes de comunicació per a les Jornades. Els candidats a comunicants poden enviar les seves propostes des del 8 de maig fins al 15 de juliol. Cada proposta de comunicació està relacionada amb una investigació que té el Pla d’Urgell o qualsevol dels seus pobles com a marc d’estudi. La cita ha quedat fixada al calendari i diversos investigadors comarcals i de diverses universitats ja han manifestat el seu interès a participar-hi. 
 
Cartell de la IX edició dissenyat per Albert Martínez.
Josep M. Cabau ha animat a les investigadores i investigadors a participar-hi enviant la butlleta de preinscripció (Call for papers) al correu de Mascançà. La butlleta es podrà descarregar aquí. Un cop enviades la proposta de comunicació, els i les investigadores rebran una resposta abans del 31 de juliol.

L’esdeveniment científic és obert a tot tipus de disciplines, tan sols es demana que tinguin en compte el Pla d’Urgell o algun dels seus pobles com a marc d’estudi. Així en les vuit edicions anteriors s’hi ha presentat comunicacions de camps que van des de la botànica, l’ornitologia, l’arquitectura, l’economia, la història de l’art, la geografia, la pedagogia, la filologia o la història. I hi ha acollit investigadores i investigadors tan d’àmbits locals i comarcals, com de diverses universitats catalanes i d’alguna estrangera.

Cabau ha recordat que les comunicacions poden ser publicades al proper número de la revista Mascançà. Una revista que ha començat a estar valorada en els rànquings científics catalans i internacionals, com Carhus+, Latindex, MIAR, Dialnet o RACO. A més a més, el nombre de consultes on-line a les recerques publicades des de 2010 ascendeix a més de 40.000.

Finalment, Panadés i Cabau han anunciat que a principis d’octubre es presentarà el programa definitiu amb els i les investigadores i les respectives recerques que s’hi presentaran.






Edicions anteriors:
http://mascansa.blogspot.com.es/search/label/JORNADES%20D%27ESTUDIS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada